Sve o veštačkim trepavicama - Atelier by Lesja Karić

Sve o veštačkim trepavicama

Atelier by Lesja KarićŠminka i trepaviceSve o veštačkim trepavicama

Veštačke trepavice sa šljokicama

Da biste postigli egzotični rezultat Vaše šminke, koristite veštačke trepavice sa finim šljokicama (brokat), zahvaljujući kojima trepavice svetlucaju, garantujući mokri izgled trepavica „wet eyelesh effect“. Ovakav izgled može biti aktuelan u toku cele godine.Velika ponuda raznovrsnih elegantnih veštačkih trepavica sa šljokicama mogu se pronaći kod Artdeco i drugih kompanija koji proizvode veštačke trepavice.
Veoma je važno da obratite pažnju na način na koji su urađene veštačke trepavice. Potrebno je da središnji deo veštačke trepavice, koji dolazi na deo oka iznad zenice, bude duži od trepavica levo i desno od centra, gde bi trebalo da su kraće. Zahvaljujući tome, veštačke trepavice imaju kružni oblik na kapcima.
Pre nego što zalepite veštačke trepavice, treba temeljno naneti maskaru sa gustom četkicom na trepavice.

Savet: obično se maskara nanosi posle lepljenja veštačkih trepavica, ali ovaj put, zbog šljokica koje se nalaze na veštačkim trepavicama, mora se naneti prvo maskara, kako ne bi prekrili blistave elemente.

Nakon što se maskara osuši, možete staviti lepak na veštačke trepavice. Jako je važno da se koristi dobar lepak, koji Vam omogućava dugotrajnost, ali u isto vreme je potrebno da Vam omogući i lako skidanje. Ovakvi lepkovi su obično pakovani u malim tubama i to Vam pruža mogućnost da se stavi mala količina lepka direktno na trakicu veštačke trepavice, na deo koji će biti zalepljen na ivicu očnog kapka.

Tehnika lepljenja veštačkih trepavica (step by step)

  1. Počnite da stavljate lepak na središnji deo trakice, deo koji se poklapa sa zenicom oka. Upotrebite pincetu, da nežno pritisnete trakicu veštačke trepavice i to tačno na koren trepavica.
  2. Nanesite lepak na kraj trakice veštačke trepavice, koja se poklapa sa unutrašnjom stranom oka. Nežno pritisnite pincetom i držite nekoliko sekundi, kako biste bili sigurni da se dobro zalepilo.
  3. I na kraju stavite lepak na spoljašnji deo trakice veštačke trepavice i takođe pritisnite pincetom nekoliko sekundi.

Sve ove korake treba uraditi za nekoliko sekundi.

Veštačke trepavice se lepe na zatvorene oči kako, conjunctivas ne bi bio iziritiran.

Tajne za prelep izgled trepavica

Čak i najlepše slike, bez odgovarajućeg rama, gube svoju vrednost. Efektivan ram nam dovodi lepotu do izražaja i pojačava neobičan karakter. Prilikom šminkanja, zamislimo da su naše oči slika.
San svake devojke je da ima fascinantni izgled crnih dugih trepavica, poput Merilyn Monroe. Na žalost, veličina, debljina i boja trepavica je nešto nasledno (genetski). Srećom, postoji proizvod koji pomaže ženama da dostignu savršenstvo u ovom kontekstu – to je, naravno, maskara. Istraživanjem je dokazano da maskara nije samo dekorativna kozmetika, ali takođe predstavlja proizvod koji žene svakodnevno koriste. Može da zameni kompletnu šminku, jer daje posebnu dubinu i efektivno poboljšava izgled. Antički Egipćani su koristili maskaru kako bi potamnili i oblikovali trepavice sa miksom crne boje, ulja i jaja bele boje. Ove sezone, profesionalni šminkeri (make up artisti) stavljaju maskaru na prvo mesto od svih ostalih kozmetičkih i ženskih taština stola.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *