Gel lak - moderna usluga svakog uspešnog nail salona - Atelier by Lesja Karić

Gel lak – moderna usluga svakog uspešnog nail salona

Atelier by Lesja KarićNail saloniGel lak – moderna usluga svakog uspešnog nail salona

Neverovatna ekspanzija gel laka se nastavlja. Skoro svaki brend koji proizvodi materijal za modeliranje noktiju poseduje taj proizvod. Formule se sve više i više usavršavaju, a palete boja postaju sve bolje i modernije. Majstor može veoma lako da napravi svoj izbor, samo treba da se uporedi mogućnosti I karakteristike istih.

Još u 2010. godine, u ABI je održana prezentacija novog proizvoda SHELLAC – hibrida laka i gela, koji je imao najbolje karakteristike profesionalnih lakova za nokte – lakoću nanošenja i veliku paletu boja, a u isto vreme i karakteristike modelirajućeg gela – bez mirisa, duga nosivost. Ubrzo je informacija o tako dobrom proizvodu obišla sve kontinente i majstori ovog lepog biznisa saznali su za njega. Velike akcije i druge aktivnosti firme umnogome su doprinele tome da za mnoge majstore pojam “ gel lak “ bude isto što i shellac, mada smo veoma brzo saznali i za druge proizvode: Gelez od EzFlow, Gellini od Iryns Gilbertt, Gelosophi od Beauty Nails Internacional, Gel Polish od Magnetika i druge. Bez obzira na različite nazive, svi ovi proizvodi imaju karakteristike i gela i laka. Iz tog razloga, u ovom članku ćemo govoriti o proizvodu uopšteno i zvaćemo ga gel lak .

Karakteristike gel laka

Gel lak je, u stvari, gel u koji je dodat pigment u boji i najčešće se koristi baš za lakiranje. Materijali raznih brendova mnogo se razlikuju: različito vreme polimerizacije, količina pigmenta u boji i konzistencija. Ipak, gel lak jedini daje mogućnost da se postigne izuzetan rezultat.

UVBase Coat je bazni produkt, koji se nanosi u veoma tankom sloju i služi kao podloga za bolje povezivanje nokta i gel laka.

UV Top Coat 9 ultra seal, clear gel je gel koj se maže odgore, u završnoj etapi procedure. Namena mu je da pouzdano štiti gel lak od odvajanja, gubljenja intenzivne boje, ogrebotina, kao i davanje dodatnog sjaja. Nanosi se u tankom sloju i suši se u UV lampi .

Neki proizvođači imaju ova dva proizvoda u jednoj bočici gel laka, a neki uopšte ne stavljaju clear gel u gel lak.

Gel lak se najčešće pakuje u neprovidnu bočicu, a boja koja je označena na njemu je boja koju postižete na noktu. Najčešće poseduje i četkicu, što umnogome olakšava način nanošenja i svakako je najveća sličnost sa samim lakom. Nanosi se u dva sloja, od kojih prvi treba da bude poprilično transparentan, dok drugi sloj daje intenzivnu boju. Svaki sloj se suši u UV lampi, najčešće dva minuta u običnoj UV-lampi ili jedan minut u LED lampi, mada može da se razlikuje od proizvođača do proizvođača, o čemu oni svakako pišu u uputstvu za upotrebu.

Trajanje na noktima se takođe razlikuje od brenda do brenda. Najčešće je to dve, mada može da potraje i tri do četiri nedelje .
Gel lak se svrstava u sistem Soak-off, što znači da može da se skine specijalnim sredstvom za otapanje istog. To je suštinska razlika od tradicionalnih gelova koji ne mogu da se rastvore i skidaju se samo mehaničkim putem turpijanja. Gel lak se lako skida specijalnim rastvaračem, a pritom nikako ne povređuje prirodan nokat.

Gel lak je na našem tržištu poprilično nov proizvod, ali je zavredeo veliku pažnju, ne samo devojaka koje rade u salonima, već i majstora koji imaju frizerske salone i sl.

Za šta se koristi gel lak?

Neki će postaviti pitanje: „Zar ne možemo i dalje da koristimo obične lakove?“ Možemo, ali oni nisu postojani, a procedura sa gel lakom neće Vam oduzeti više vremena od samog manikira i stavljanja običnog laka.

Gel lak je posebno pogodan za klijente koji nemaju puno vremena, jer možete da ih uslužite u najkraćem roku. Sve je jednako brzo kao sa običnim lakom, a trajnost se povećava i do 14 dana. Neosporno je da je sama procedura rada sa gel lakom malo komplikovanija i zahtevnija od rada sa običnim lakom, ali tretman svakako ne prelazi 30-40 minuta, što ne predstavlja problem za klijenta, već mu čini zadovoljstvo, jer ne mora da pazi da ne pokvari lak, niti da čeka da se potpuno osuši. Za majstora je ova usluga takođe jako zgodna i svakako isplativa.

Usluga rada sa gel lakom daje Vam mogućnost da proširite ciljnu grupu svojih klijenata, kao i mogućnost da je ponudite i medicinskim sestrama, domaćicama, maserkama, kozmetičarkama i ženama koje su u biznisu. Svakako, ovu uslugu možete da ponudite i klijentkinjama koje su nekad imale negativno iskustvo sa modeliranjem i ne žele to da rade ponovo, pa samo lakiraju nokte lakom. Takvim klijentkinjama, ova solucija može na čudotvoran način da povrati poverenje u majstora.

Na izgled je sve dobro, brzo i lepo i svi su zadovoljni, ali nemojte da zaboravite i na tradicionalne materijale za modeliranje noktiju. Jer, svaki majstor može da Vam kaže da je jako malo klijenata sa lepom prirodnom nokatnom pločom i da je sve više klijenata koji imaju “izgrickane“ nokte.

Kako pomoću gel laka napraviti lepu formu izgrickanom noktu?

Imamo izlaz! Imamo mogućnost da vizuelno ulepšamo nokatnu ploču, ali to neće rešiti kompletan izgled ruke, niti lepo izmodelirati nokte i promeniti kompletan izgled cele šake.

Nekad se čini da je gel lak samo izgovor za majstore koji ne umeju lepo da modeliraju nokte, a ne žele da se usavršavaju. Klijent ne razume zašto treba da plati više za modeliranje, ako može da uradi gel lak. Treba da budete spremni i da svakom klijentu ponudite baš to što treba, da bi učinak bio maksimalan.

Upravo iz tog razloga, tržište je veoma podeljeno. Ima majstora koji modeliraju nokte i koji koriste gel lakove. Nažalost, idealan materijal ne postoji, pa tako i ovaj produkt ne treba da doživite kao nešto idealno, već samo kao mogućnost za proširenje asortimana i dodatnu zaradu.

Način čuvanja gel laka

Neispravan način čuvanja gel lakova može da dovede do njihovog zgrušavanja. Nemojte nikad ostavljati gel lak pored lampe koja radi. Temeljno obrišite i zatvorite bočicu posle korišćenja. Ne ostavljajte bočicu na direktnom izvoru sunca.

Pozitivne osobine gel laka

  • Brzo se steže, što smanjuje mogućnost curenja.
  • Ne čini nokatnu ploču mnogo težom, jer se nanosi u vrlo tankim slojevima.
  • Odgovara i tankim noktima, jer ih čini mnogo jačim.
  • Hipoalergičan je, jer ne poseduje u svom sastavu sirovine koje su štetne.
  • Jako je praktičan za nanošenje.
  • Čuva sjaj i lep izgled tokom nošenja.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *